Dania główne

Warzywne leczo z cieciorką, przygotowane z trzech rodzajów papryki, cukinii
i bakłażana w pomidorach
(260 g) 24 zł
Grillowany filet z kurczaka sous-vide, podany na warzywach (fasolka szparagowa,
kalafior, marchewka karotka) z sosem śmietanowo-winnym
(480 g) 26 zł
Kotlet schabowy smażony na smalcu w zestawie z pieczonymi ziemniakami
oraz kompozycją surówek
(600 g) 27 zł
Polędwiczka wieprzowa z patelni podana na maślakach
(220 g) 28 zł
Gulasz wieprzowy na sposób huculski na chrupiącym placku ziemniaczanym
(400 g) 31 zł
Kugiel przedborski - babka ziemniaczana zapiekana z mięsem z golonki
i cebulą podawana z plastrem duszonej karkówki – danie regionalne
(500 g) 31 zł
Pieczona golonka na duszonej czerwonej kapuście (o aromacie goździka
z cynamonem i rodzynkami), z musztardą i jabłkowym chrzanem
(450 g) 31 zł
Sznycel wieprzowy po wiedeńsku z cytryną, podany z sałatką wiedeńską
(pieczone ziemniaki z boczkiem, pestkami dyni i słonecznika oraz winegretem)
(380 g) 32 zł
Madziarski bogracz pod plackiem z miasta Satoraljuhely (Magyarorszag) (380 g) 32 zł
Szaszłyk z polędwiczek wieprzowych przekładany boczkiem, cebulą, cukinią,
papryką i pieczarkami podany z ziemniakami pieczonymi i surówkami
(zestaw dla 2 osób)
(800 g) 55 zł
Pućki wołowe ze specjalnie wyselekcjonowanej wołowiny
podawane z sosem chrzanowym
(190 g) 38 zł
Roladki z polędwicy wołowej faszerowane cukinią, papryką, chili i serem typu feta
podawane z sosem serowo-jogurtowym z czosnkiem oraz miksem sałat z winegretem
(300 g) 35 zł
Gulasz wiedeński według przepisu Roberta Makłowicza
podawany z frankfurterką, jajkiem sadzonym i czeskimi knedlami
(350 g) 37 zł