Dania główne

Warzywne leczo z cieciorką, przygotowane z trzech rodzajów papryki, cukinii
i bakłażana w pomidorach
(260g) 22 zł
Filet z kurczaka (sous-vide 65’) z grilla, podany na warzywach (fasolka szparagowa,
kalafior, marchewka karotka) z sosem śmietanowo-winnym
(480g) 24 zł
Kotlet schabowy smażony na smalcu w zestawie z pieczonymi ziemniakami
oraz kompozycją surówek
(600g) 25 zł
Polędwiczka wieprzowa z patelni podana na maślakach
(220g) 26 zł
Gulasz wieprzowy na sposób huculski na chrupiącym placku ziemniaczanym
(400g) 29 zł
Kugiel przedborski - tarte ziemniaki pieczone w piecu z mięsem z golonki
i cebulą, podawane z plastrem karkówki
(500g) 29 zł
Pieczona golonka na duszonej czerwonej kapuście (o aromacie goździka
z cynamonem i rodzynkami), z musztardą i jabłkowym chrzanem
(450g) 29 zł
Sznycel wieprzowy po wiedeńsku z cytryną, podany z sałatką wiedeńską
(pieczone ziemniaki z boczkiem, pestkami dyni i słonecznika oraz winegretem)
(380g) 30 zł
Madziarski bogracz pod plackiem z miasta Satoraljuhely (Magyarorszag) (380g) 30 zł
Gulasz wiedeński według przepisu Roberta Makłowicza
podawany z frankfurterką, jajkiem sadzonym i czeskimi knedlami
(350g) 35 zł
Szaszłyk z polędwiczek wieprzowych przekładany boczkiem, cebulą, cukinią,
papryką i pieczarkami podany z ziemniakami pieczonymi i surówkami
(zestaw dla 2 osób)
(800g) 53 zł
Pućki wołowe ze specjalnie wyselekcjonowanej wołowiny,
z endemiczną odmianą wiśni ze Lwowa
(380g) 36 zł
Roladki z polędwicy wołowej faszerowane cukinią, papryką, chili i serem typu feta
podawane z sosem serowo-jogurtowym z czosnkiem oraz miksem sałat z winegretem
(300g) 35 zł